Dirigent en pianist

Marcel Joosen

studeerde koordirectie bij Jan Pasveer aan het Sweelinck conseratorium te Amsterdam en behaalde in 1983 het diploma uitvoerend musicus, een jaar nadat hij afstudeerde in het hoofdvak piano. Hij is dirigent van het Pauluskoor Amstelveen, Toonkunst Alkmaar, Soli Deo Gloria Hoorn en Stem en Snaren Enkhuizen. Ook is hij werkzaam als docent piano, musical en eigentijdse zang. Vanaf mei 1985 is hij artistiek leider van het Pauluskoor. Naast de Matthäus- en Johannes Passion van Bach, diverse missen en vespers, de grote oratoria van Haydn en de Carmina Burana van Orff dirigeerde hij onder meer ook A Child of Our Time van Tippet, het Magnificat van Rutter, Le Roi David van Honneger en werken van Jenkins en Dvorak. In 2003 voerde hij met vier koren Puccini’s Messa di Gloria en het Stabat Mater van Rossini uit in het Concertgebouw te Amsterdam. In Amstelveen en Enkhuizen leidde hij ‘Scratch’ dagen met zo’n 400 zangers. Met projectkoren gaf hij concerten in Boedapest, Berlijn, Praag en in 2018 in Italië, waar hij uitvoeringen leidde van het Requiem van Mozart in Cremona en in Verona en muzikale medewerking verleende aan een mis in de San Marco in Venetië.

Foto Marc Dorleijn

Alexander Koeznetsov

werd geboren in Rusland. Na het afronden van zijn conservatoriumstudie in Kiev (1975) werkte hij in Siberië als repetitor bij het opera- en ballettheater van Novosibirsk. Daarnaast was hij docent piano en hoofd van de afdeling begeleiding en kamermuziek bij het muziekcollege.  Verder doceerde hij methodiek op het conservatorium van Novosibirsk en was hij begeleider aan de school voor hoogbegaafde kinderen. Hij trad op met verschillende vocalisten en instrumentalisten in o.a. St. Petersburg en Moskou. Vanaf zijn komst naar Nederland in 1995 werkte hij mee aan diverse producties van o.a. de Nederlandse Opera en de Nationale Reisopera. Verder begeleidde hij masterclasses van Cora Canne Meijer, Willard White en Galina Vishnevskaja. Van 1995 tot 2004 was hij werkzaam als co-repetitor bij het Rotterdams Conservatorium en bij het Amsterdams operette gezelschap Thalia was hij pianist en dirigent van 2007-2016. Vanaf 2006 begeleidt hij vakkundig en enthousiast de repetities van het Pauluskoor. Daarnaast houdt hij zich bezig met het begeleiden en coachen van zangers.