Anjeractie

Anjeractie – Tips en links

De jaarlijkse Anjeractie, de collecte voor cultuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds is van start gegaan. Er kan gedoneerd worden op:

https://noord-holland.anjeractie.nl/club/pauluskoor-2019

Het Prins Bernhard Cultuurfonds steunt veel amateurverenigingen die zich bezig houden met cultuur, waaronder ook ons Pauluskoor. Wij mogen als Pauluskoor dus ook wel iets voor het PBC doen. Bovendien gaat de helft van onze opbrengt rechtstreeks naar onze koorkas!
We hebben de vorige keer voornamelijk donaties ontvangen van onze leden. Maar het was eigenlijk de bedoeling van de digitale collecte om geld op te halen bij mensen buiten onze ledenkring, net als bij de vroegere deurcollectes.
Het is dus geboden om deze link door te sturen naar zoveel mogelijk familieleden, vrienden en bekenden.
Er lijkt enige drempelvrees te bestaan om anderen om geld te vragen, enerzijds uit onbekendheid met de procedure en anderzijds uit gêne. Maar bedenk dan, hoe vaak je zelf gevraagd wordt om geld over te maken voor een goed doel. Dat vindt toch niemand erg. Het verplicht tot niets.

Dan nu een summiere toelichting, hoe het allemaal werkt. Je kunt de oproep om te doneren heel makkelijk doorsturen naar je familie, vrienden en bekenden. Je kunt natuurlijk zelf een email opstellen en onderstaande link doorsturen: https://noord-holland.anjeractie.nl/club/pauluskoor-2019 Vul de email-adressen dan wel in achter Bcc:, want de geadresseerden hoeven natuurlijk niet te zien aan wie je het allemaal hebt gestuurd. Denk aan de nieuwe AVG!
De website van de Anjeractie biedt nog veel meer mogelijkheden om de link te verspreiden. En het is echt heel eenvoudig. Klik zelf op bovenstaande link. Je hoeft niet te doneren. Onder de tekst over ons koor en de oranje knoppen vind je zes ronde gekleurde knoppen. Zie ook de schermafbeelding hieronder. Die knoppen staan voor delen op (of doorsturen naar) v.l.n.r.:
• Facebook
• Twitter
• WhatsApp
• LinkedIn• Email (dit dient om zelf op de hoogte te blijven)

Als je een Facebook account hebt druk je op de linker knop. Er wordt geheel automatisch een link voor je gecreëerd op je Facebook-pagina, met afbeelding en al. Voeg er wel een persoonlijke aanbeveling aan toe, dan zullen je kennissen eerder doneren. (Je kunt ook de link op de volgende Facebook-pagina delen; dat is nog makkelijker. https://www.facebook.com/ruud.worm
Iets dergelijks geldt voor Twitter en LinkedIn.
Heb je een smart phone, open dan de site op je telefoon en tik daar op de knop WhatsApp (de groene, derde van links). Je kunt in elk geval de knop met het envelopje gebruiken. Dan wordt er automatisch een email aangemaakt.
Tenslotte nog een toelichting op het doneren zelf.  

Doneren – Hoe gaat dat in zijn werk?

Plaats HIER een foto van het koor met een knop DONEER NU.

Klik op “Doneer nu” onder de foto van het koor. Je komt dan op
https://noord-holland.anjeractie.nl/club/pauluskoor-2019/doneren
 Je kunt een bedrag kiezen met de oranje knoppen, maar ook zelf links van de oranje knoppen een ander bedrag invullen! Minimaal € 2.

Er wordt dan nog gevraagd om je naam en email-adres. Voor de betaling kun je kiezen uit:

  • iDeal
  • Visa
  • MasterCard
  • Eenmalige machtiging

Als je niet bankiert via internet en ook geen credit card hebt, kun je altijd nog een eenmalige machtiging afgeven. Dat is veilig. De site van de Anjeractie is goed beveiligd. Je kunt er zelfs voor kiezen om later te betalen. Je krijgt dan een email met een link. Maar die biedt geen andere betaalwijzen.

Dit alles werkt op allerlei schermen, van grote computers tot kleine telefoontjes. Dus ook op tablets.

Ik meld mij aan als donateur

* verplicht
Ik doneer *
Vermeld mijn naam in het programmaboekje